Geplaatst door:

Lezing: Zieke Zwollenaren

op 08 mrt
8 maart 2019 - 19:30

Ruim zes eeuwen hebben genees-, heel- en verloskunstbeoefenaren hulp geboden aan stadsbewoners en reizigers die zich voor raad en behandeling aanboden met hun kwalen en ongemakken. Gezondheid en ziekte raken alle facetten van het menselijke bestaan, en laten zo hun sporen na in alle onderdelen van de geschiedenis. Zwollenaar Mart van Lieburg, em. prof. dr. Medische Geschiedenis, laat ons deze avond die sporen volgen, ondersteund door beelden die ons van de rampspoed der Zwollenaren zijn overgeleverd.

Meld je aan voor deze lezing via de website van Waanders In de Broeren.

Muziek: Bewoonsters van Het Vrouwen, allen student aan het ArtEZ Conservatorium (NB: 8 maart is Nationale Vrouwendag)
Organisatie: Het Vrouwenhuis en Academiehuis de Grote Kerk

Praktische info
Locatie: Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3
Inloop: 19:30 uur
Toegang: gratis, consumpties voor eigen rekening

Erfgoedplatform Zwolle
Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle, deze wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Historisch Centrum Overijssel, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, Stichting Allemaal Zwolle.

Beeld: De pestdokter was een bekende en enge verschijning in de middeleeuwen